Na orlích křídlech a Madlenka a brejličky

11. duben 2014

Knižní záložka našla hned dvě nové knížky: dobrodružný příběh Na orlích křídlech a vyprávění o Madlence a brejličkách.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše Knižní záložka.

Na jaře se jak známo líhnou kuřátka a housátka, rodí se kůzlátka a jehňátka, dále ptáčátka včetně havraňátek... bohužel taky klíšťátka (jestlipak vás nechali rodiče očkovat?) – prostě chtěla jsem říci, že na jaře, aspoň o tom letošním, se zrodila taky spousta dětských knížek.

Zkuste se podívat do výlohy některého knihkupectví, až půjdete kolem, a tam, kde to bude nejbarevnější a nejveselejší, tam budou docela jistě nové knížky, které vás zaujmou.

Nakladatelství Albatros jich vydává nejvíc a dělá to už 65 let. K narozeninám si nadělilo mimo jiné literární soutěž. V těchto dnech vyšla knížka Ilony Fišerové s obrázky Petra Morkese Na orlích křídlech – vítěz v soutěži o nejlepší dobrodružný příběh pro děti. Hned jsem do ní skočila, protože mě zajímalo, proč si ta školní parta říká Bratrstvo orlích křídel, jak vypadá papoušek amazoňan rudoocasý, co je to za divný nový druh sportu, ten landkiting a ještě leccos.

Knížku Na orlích křídlech byste neměli přehlédnout; Albatros ji doporučuje čtenářům od devíti let.

Pro trochu menší děti vydal Portál knížku, kterou doporučuji velmi vřele všem rodičům, jejichž dětem paní doktorka nebo pan doktor předepsali... ani lék, ani ozdravovnu, nýbrž brýle.

Knížka od Lenky Zemanové s obrázky Michaely Bergmannové se jmenuje Madlenka a brejličky, a když jsem se domrskala na její konec, zalitovala jsem, že my, knižní záložky, brýle nenosíme. Víte, proč ne? To dá rozum, s brýlemi bychom přece v knížkách překážely.

Logo

To vám vzkazuje a na shledanou za týden se těší vaše Knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video