Monika Valentová: Na školu mám otřesné vzpomínky

6. květen 2016

V pátečním pořadu Atrium si Tereza Rašová povídala s moderátorkou čtvrtečních Atrií Monikou Valentovou.

„Na školu mám dost otřesné vzpomínky. Vlastně se mi tam nic nedělo, ale jsem klasická jedničkářka, která se bojí přinést dvojku. Ne proto, že by mě někdo řezal, ale proto, že má pocit, že se to od ní očekává, a že když nepřinese jedničku, tak zklame.“
Přestože Monika na svá školní léta moc ráda nevzpomíná, věnuje se každý čtvrtek tématům spojeným právě se školou a školstvím.

Do studia Rádia Junior si zve velmi zajímavé hosty. Probrala s nimi už například kompostování ve třídě, ekodivadlo, Girl’s day, kyberšikanu, téma školního psychologa... vybírá si jedno zajímavější téma než druhé. Jejím cílem je otevřít obzory rodičům a zároveň podpořit učitele.

Ji samotnou zatím nejvíc nadchnul František Tichý, ředitel Přírodní školy (osmiletého gymnázia, kterému se někdy přezdívá Skaut s maturitou). „Já, skleníková květinka, jsem měla chuť okamžitě vzít spacák a jet s nima někam do lesa.“

Na jakou školu chodí dcery Moniky Valentové a Martina Veselovského? Co Monika chystá a čemu se věnuje kromě práce v Rádiu Junior? Poslechněte si záznam pořadu Atrium ze 6. května a vše se dozvíte.

Čtvrteční Atria na téma škola, která připravuje Monika Valentová, začínají vždy ve 21:15!

Spustit audio

Více z pořadu

Pusť si video