Medicína nás baví - 2. série

20. únor 2017

Nová série úspěšného pořadu Medicína nás baví je tu! A vy máte opět možnost nahlédnout pod pokličku některým lékařským oborům!

Zkuste si s námi opravit zlomené kosti, zasádrovat ruku, naložit se do léčivého bahna, prohlédnout si ta nejmenší miminka, vyvrtat zubní kaz, důkladně prozkoumat oko a zjistit, že naděje na vyléčení je tu pro všechny – i pro děti s rakovinou! Junioři (Tomáš a Matyáš) a Petra Lazáková s mikrofonem navštívili Dětskou nemocnici v Brně, Novorozenecké oddělení v Motole, Lázně Bělohrad, a zubní i oční ordinaci.

Zajímá vás, jak jsme pořad natáčeli? Mrkněte sem!

Pan profesor Ladislav Plánka a dětský chirurg Martin Kubát nám v Dětské nemocnici v Brně ukázali, jak speciální vrtačkou opravují zlomené kosti:



V Lázních Bělohrad jsme díky paní doktorce Jitce Ferberové zjistili, že „hlína“ nebo „bahno“ mohou i léčit.

Medicína nás baví

Medicína nás baví

Medicína nás baví

Na novorozeneckém oddělení v pražském Motole nám pan primář Miloš Černý představil nezralá miminka – ta, která na svět vykoukla o trochu dříve, než měla.

Medicína nás baví

Medicína nás baví

Na onkologii v brněnské Dětské nemocnici si s námi lékař Ondřej Rohleder povídal o jedné z nejobávanějších nemocí lidstva – o rakovině.

Medicína nás baví

Medicína nás baví

V ordinaci Prevent Dental Care v pražských Kobylisích nás Vlaďka Cinková učila čistit si správně zuby.

Medicína nás baví

Medicína nás baví

Medicína nás baví

Lékařka Katarína Šimonová z Oční kliniky Jana Lešťáka byla tak milá, že kluky učila, jak používat oční přístroje. Ovládat takové složité mikroskopy je ovšem velmi těžké :-) .

Medicína nás baví

Medicína nás baví

S Rádiem Junior se neztratíte – a medicínu blíž poznáte! Stačí poslouchat Rádio Junior v neděli od 9 hodin. Těší se na vás Tomáš, Matyáš a Petra Lazáková.

Odvysílané díly pořadu si můžete pustit i zde, na webu.

autor: pma
Spustit audio