Malí hrdinové s velkým srdcem. Kdo získal cenu Dětský čin roku?

7. prosinec 2018

Jaké odvážné příběhy zvítězily v letošním ročníku projektu Dětský čin roku? Podívejte se na video a poslechněte si reportáž přímo ze slavnostního vyhlášení. Povídali jsme si nejen s dětmi, ale také s ambasadorkou Rádia Junior Zorou Jandovou, se zpěvačkou Petrou Černockou, kterou určitě znáte jako slavnou filmovou Saxanu, nebo s hercem Alešem Hámou.

Rádio Junior se do akce Dětský čin roku zapojuje pravidelně. Nevynechali jsme ani letos. Soutěž probíhá v několika kategoriích od „Záchrany lidského život“ až po „Pomoc starším lidem“ a v každé kategorii vždy zvítězí jeden zaslaný příběh.

Během slavnostního vyhlášení jsme vyzpovídali i čestného předsedu Nadačního fondu Dětský čin roku, kterým je herec Aleš Háma. Tak si to poslechněte.

Děti mají své patrony a ti je při slavnostním předávání cen doprovázeli a pomáhali jim jejich příběh představit ostatním. Letos to byli například herečka Jitka Čvančarová, zpěvačka Petra Černocká nebo mistr světa v cyklistice Jiří Ježek.

Chcete si přečíst vítězné příběhy? Najdete je na webových stránkách www.detskycinroku.cz.

Také naše ambasadorka Zorka Jandová je patronkou jedné ze soutěžních kategorií, a to kategorie „Pomoc přírodě“. V té zvítězila čtrnáctiletá Nikola Šindelářová, která společně se svým dědečkem pomohla poraněnému káněti. Dalším oceněným byl například příběh chlapce, který pomohl zachránit život spolužačce s hypoglykémií.

Podívejte se na video, ve kterém jsme si popovídali se Zorou Jandovou a Petrou Černockou.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio