Legendární Hajaja živě! Herci budou od 1. června vyprávět o kometě Julii

28. květen 2018

Od 1. do 10. června se díky Hajajovi vydáme do vesmíru! Nevěříte? Tak si poslechněte úplně nový pohádkový seriál Vesmírné putování komety Julie. Ten budou vždy od 19:45 přímo ve vysílání živě číst hosté Klubu Rádia Junior. A to tu ještě nebylo! Těšit se můžete na Ivanu Andrlovou, Milenu Steinmasslovou, Petra Vacka a další skvělé herce. Zapojí se i nezbedná dvojice Venda a Fráňa z oblíbeného pořadu Rádia Junior.

V Klubu Rádia Junior nás pravidelně navštěvují zajímavé osobnosti. Tentokrát jsme si pro ně kromě tradičního rozhovoru připravili i něco speciálního. Od pátku 1. června do neděle 10. června každý host ve vysílání přečte jeden díl Hajaji o putování komety Julie, která na svých cestách vesmírem zažívá neuvěřitelná dobrodružství. Příběhy o toulavé kometě pro tuto příležitost napsala Hana Lehečková.

Dárek pro děti i dospělé

Skřítek Hajaja, jak si ho v 60. letech představoval výtvarník Jiří Trnka

A proč se tvůrci rozhodli zrovna pro živé čtení, kdy se nedá nic vzít zpátky a vše, co hercům „vylétne“ z pusy, rovnou uslyšíte? Při příležitosti 95. narozenin Českého rozhlasu takto chceme netradičně připomenout i legendárního Hajaju, který vstoupil do domácností posluchačů už v roce 1961. Tehdy mu hlas propůjčil slavný herec Vlastimil Brodský. Pohádky se až na několik výjimek předtáčely a do vysílání se pouštěly ze záznamu. A stejně se Hajaja připravuje dodnes. Cyklus příběhů napsaný přímo pro živé vysílání tohoto pořadu je tak opravdu jedinečný.

I když mají pohádky rádi také dospělí, největším dárkem jsou přeci jen pro naše malé posluchače. S novým Hajajou tak symbolicky startujeme na Den dětí a první díl odvysíláme přímo ze Zlína, kde právě probíhá Mezinárodní festivalu filmů pro děti a mládež.

Jste zvědaví, jak bude živě čtená pohádka znít? Připraví si Julie pro herce nějaké vesmírné nástrahy? Nalaďte si naše vysílání a pozorně poslouchejte. Každý večer vás totiž čeká nejen napínavé vyprávění, ale také šance vyhrát digitální rádio.

Milena Steinmasslová čte živě Hajaju Vesmírné putování komety Julie

Kdy a kde si můžete Hajaju pustit?

Klub Rádia Junior běží každý všední den od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Živě čtený Hajaja bude od 1. do 10. června začínat vždy v 19:45.
Naladit si nás můžete zde.

Každý díl Hajaji bude po odvysílání sedm dní umístěn k poslechu také na webu Dvojky a v iRadiu.


Progam živě čteného Hajaji Vesmírné putování Komety Julie:

  • 1. 6. – První cesta
    Čtou Venda a Fráňa
  • 2. 6. – Planeta Kyklopus
    Čte Ivana Andrlová
  • 3. 6. – Černá díra
    Čte Milena Steinmasslová
  • 4. 6. – Úl 7
    Čte Jiří Hána
  • 5. 6. – Planeta Hliňanů
    Čte Michal Zelenka
  • 6. 6. – Kometa má talent
    Čte Petr Lněnička
  • 7. 6. – Kometa Můrie
    Čte Evellyn Pacoláková
  • 8. 6. – Velký umělec
    Čte Petr Vacek
  • 9. 6. – Měsíční trojčata
    Čte Matouš Ruml
  • 10. 6. – Domov
    Čte Marek Němec
autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio