Kůzlátka, nebo Tygr dělá uáá, uáá?

17. červen 2016

Která z knížek by vám udělala radost za vysvědčení?

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše Knižní záložka.

Možná jste si všimli, že ve středu 15. června bylo Víta, a na svatého Víta, jak známo, po celou noc svítá. Den je prý nejdelší a noc nejkratší. Konec školního roku se blíží, a není to pochodem vchod, nýbrž přískokem skok! Až půjdete kolem knihkupectví, zastavte se alespoň na chvilku, budete mrkat, kolik nových knížek ve výloze odminule přibylo. Možná dokonce někde od loňska oprášili nápis: Za vysvědčení – knihu!

Jak dobře vědí ti z vás, kteří nás poslouchají pravidelně, ráda pro vás vybírám knížky s překvapením. Například ta z nakladatelství Portál se z jedné strany jmenuje Pohádka o kůzlátkách, ale poslušných (napsala ji Jaroslava Blažková) a z druhé strany je to Pohádka o kůzlátkách, ale neposlušných (a o těch zlobidlech pohádku napsala Mária Rázusová-Martáková). Obrázky z obou stran nakreslil Vladimír Král. Prozradím vám ještě, že ten příběh dopadne dobře zepředu i zezadu – aby ne, když je to pohádka.

Jak by se vám líbilo vyprávění o prvňákovi Jakubovi? Na první a možná i na druhý pohled byste o něm řekli, že je prostě nepozorný a neposlušný a neukázněný a myslí si, že si může dělat, co chce, a ještě by byl rád, kdyby ho za to všichni obdivovali. Knížka, kterou pro Albatros napsali Kamila a Petr Kopsovi a nakreslila Tereza Horalová, se jmenuje Tygr dělá uáá, uáá. Je určena pro děti, rodiče a pedagogy a vychází s podtitulem Pracujeme s poruchou pozornosti a hyperaktivitou neboli ADHD. ADHD neboli nezvladatelný tygr je ta část vnitřního světa dítěte, která se projevuje hyperaktivitou a poruchami pozornosti. A Jakubův příběh vám pomůže tygra zkrotit.

Na shledanou za týden se těší vaše Knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio