Který vynález byl zatím ten nejlepší?

4. listopad 2015

Papír, elektřina, rádio nebo ještě něco jiného? Klárka Nováková se vás v odpoledním vysílání Rádia Junior ptala, který vynález z těch, co už jsou, je nejlepší. Tady je pár vašich tipů:

Toník si myslí, že nejlepším vynálezem je letadlo. Proč? Protože nám pomáhá přeletět moře a můžeme s ním doletět hodně daleko. Toník ještě nikdy neletěl, jen viděl letadla lítat. Dokonce i stíhačky, protože bydlí u letiště.

Podle Madlenky je nejlepší vynález dům.

Nejlepším vynálezem by mohl být i elektrický proud, protože si můžeme svítit a poslouchat Rádio Junior, jak nám napsala Alžběta.

A Kai si myslí, že nejlepší lidský vynález je vynález řeči! Protože, kdybychom spolu nedokázali mluvit, tak jak bychom se domluvili??? Asi bychom se museli vzájemně očmuchávat jako hrabáči :)

Terezka v tom má jasno: Pro mě je dobrým vynálezem i úplně obyčejný papír. Dá se na něj psát, malovat, skládat origami a vyrábět z něj spousta krásných věcí. Vyrábění a kreslení mám moc ráda.

Míša z Železného Brodu píše: Nejlepší vynález je podle mě třeba telefon, protože se můžeme dovolat, třeba když potřebujeme pomoct nebo poradit nebo když nám je smutno nebo se tak slyšet s kamarádama na druhé straně České republiky.

Další Míša, tentokrát z Josefova Dolu, pokládá za nejlepší vynálezy počítač, internet a mobil.

Honzík a Tomášek se společně s rodiči rozhodli, že nejlepší vynález je rádio.

Totéž si myslí i Adélka, napsala nám: Jeden z nejlepších vynálezů je určitě rádio a nejfantastičtější je Rádio Junior.

Děkujeme za pochvalu i za vaše nápady! :-)

autor: Helena Petáková
Spustit audio