Které dvě knížky doporučuje Mikuláš?

7. prosinec 2012

Milí kluci, holčičky a holky, hlásí se vaše knižní záložka. Tak co, byl u vás Mikuláš?

U nás byl i s hodně rozčileným čertem, Mikuláš ho musel krotit, protože čert mával pytlem na neposlušné děti a v druhé ruce rachtal řetězem, až jiskry lítaly. Dlouho jsme pak museli větrat ten pekelný smrad, a náš prvňák na svou duši slíbil, že odteď už si cucat palec nebude.

Mikuláš do nadílkového koše mezi mandarinky a jiné dobroty vložil i dvě knížky. Ta jedna je vyloženě vánoční; jmenuje se Koledy, vydal ji Albatros s obrázky Marcely Walterové a ty písničky vybral a v jednoduché hudební úpravě nabízí Petr Mandel; zabrnká je i ten, kdo chodil do piána jen pár měsíců.

Ale abych nezapomněla na tu druhou knížku z Mikulášovy nadílky. Na rozdíl od radostné koledy Štědrej večer nastal je kniha
z Mladé fronty Temný rytíř povstal pěkně strašidelná; tohle obrazové album pro děti od devíti let vzniklo podle stejnojmenného filmu Přečtu první větu, a hned vám bude jasné, oč jde: "Když jsem byl malý, lupič mi zastřelil rodiče. Jako dospělý jsem pak ze všech sil trénoval, abych pomstil jejich smrt a zbavil město Gotham zločinu - a stal se ze mne Batman, Temný rytíř, slavný maskovaný bojovník proti zlu."

V téhle knize najdete i podrobný popis batmobilu, Batmanova obleku včetně víceúčelového opasku, galerii jeho nepřátel a spojenců a další legrácky.

A těšte se na Vánoce! To vám přeje vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video