Kouzelný polštář a Pohádky před spaním

25. říjen 2013

Tentokrát se Knižní záložka zavrtala hned do dvou knížek, které se krásně čtou před spaním.

Milí kluci, holčičky a holky, další týden utekl a hlásí se vaše knižní záložka.

Řeknu vám rovnou, že už jsem viděla různé knížky; některé voněly po kytkách a po ovoci, dokonce po zmrzlině!, z jiných vypadávaly mrňavé hračky, nebo v nich byly doplňovací obrázky, obtisky, kapsičky s překvapením a znám jednu knížku, která, když se otevře, vztyčí se v ní na mou duši egyptská pyramida.

Ale ta dnešní knížka, to je, přátelé, zážitek. Vydalo ji Argo, je od Kateřiny Sechovcové, jmenuje se Kouzelný polštář – a je to polštář!

Prostě – byl jeden polštář, on to byl spíš polštářek a na něm byla kočička a ta kočička, pokud se rozhodla a odhodlala ke skoku..., ale o tom se můžete přesvědčit sami, když si ten polštář položíte pod hlavu.

Vysoukala jsem se z knížky, co se jmenuje Kouzelný polštář a rovnou jsem hupsla do Pohádek před spaním. Napsala Zuzana Pospíšilová, ilustrovala Edita Plicková a vydal Portál.

Taky v Pohádkách před spaním je mi pěkně, a rovnou mě napadlo, že tahle knížka by mohl být prima dárek pro rodiče: pohádky jsou dlouhé tak akorát, aby dítě uspaly, a krátké tak akorát, aby je uspávač přečetl, aniž u toho zívá, nebo dokonce usíná.

Logo

Přečtu vám, jak začíná pohádka O pyšné panence: „V jednom velkém obchodě s hračkami měli oddělení, kdy byly jen a jen panenky. Malé, velké, mrkací, chodící, mluvící, miminka s výbavičkou, zkrátka, jaké kdo chce,“ napsala paní spisovatelka Pospíšilová.

A my si zkusíme vzpomenout, jaké další panenky ještě známe. Třeba česací, s opravdickými vlásky; různě převlíkací, čůrací panenku, které dá její holčička napít a pak ji přebalí, černošku, Číňanku, slečinku, miminko...

Všechny tyhle panenky a panáčky a další hračky najdete v Pohádkách před spaním, protože jsou tam (kromě moc pěkných obrázků): kouzelné pohádky, pohádky o zvířátkách, pohádky pro zlobidýlka, letní, zimní a strašidelné pohádky, pohádky pro kluky a taky pohádky z pokojíčku.

Jedna z nich se jmenuje Knihovníček, a jak vám už jistě došlo, do té se zavrtám a počkám si tam na další knížku, s kterou přijdu příští týden. Zatím se mějte dobře.

To vám vzkazuje vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video