Korálky a Papírové tvoření

28. únor 2014

Máte šikovné prsty? Tyhle dvě knížky to prověří.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše Knižní záložka.

Viděli jste dnes kalendář? Je teprve osmadvacátého, ale zítra už bude prvního. Prvního března. Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem, praví přísloví, a já pravím, že spočívat v teple domova je blaho, a tohle blaho si můžete znásobit, když si uvaříte dobrý čaj, na misku dáte nějakou tu súšu neboli sušenku a do ruky vezmete prima knížku. Jakou? Od toho tu jsem já, vaše věrná záložka, abych vám poradila. Popřípadě dala vybrat.

Jak jste na tom se šikovnýma rukama? Máte šikovné prsty? Proč se ptám? Kde se vzaly, tu se vzaly, na mém stole se objevily dvě návodné knížky: pokud vám funguje aspoň trochu spojení mezi mozkem a rukama, pomůžou vám ty knížky leccos udělat, vytvořit, vyrobit. Dárek pro kamaráda nebo kamarádku, pro maminku, pro babičku, prababičku, tetu...

Správně, pro tetu. Právě jsem si vzpomněla na prima říkánku, poslouchejte:

Naše teta vaší tetě
byla teta tetou tetě.
Ne ta teta před tou tetou,
ale teta po tý tetě
byla teta tetou tetě.

Ještě jednou hodně rychle: Naše teta...
Zkusíte to?

Ale zpátky ke knížkám. Tu první napsali Dorothy Woodová a Ashley Wood, vydala Metafora a jmenuje se Korálky – dvě stě otázek a odpovědí, aneb Všechno, co potřebujete vědět od základů až po dokončení šperku. Navlékání, uzlování, tkaní, práce s drátkem. V každém městě je teď aspoň jedna Korálkárna, tak si užijte.


Další knížka, zase z Metafory, je o Papírovém tvoření. Dozvíte se, co je papírový filigrán, co origami a co kirigami. Při troše trpělivosti po vás zůstane na stole 78 sluníček, hvězdiček a sněhových vloček.

To vám přeje vaše Knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video