Kiting aneb Jak na draka!

16. říjen 2017

Že je pouštění draka nuda a pro prťata? Ani náhodou! Když k drakovi přivážete skateboard, waterboard, snowboard a nebo lyže, máte z toho adrenalinový sport jak vyšitý! Své o tom ví instruktor kite kurzů Zbyněk Živný i jeho devítiletý syn Barnabáš.

Zbyněk a Barnabáš nám prozradí, jak začít s kitováním na louce, na sněhu i na vodě a spoustu dalších katingových vychytávek. Tak neváhejte, poslouchejte, volejte a pište! Klub Rádia Junior s Klárkou Novákovou poběží ve středu 18.10. od 19:00 na Rádiu Junior nebo na Dvojce.

Snowkiting

Co je to kiting

Možná už jste to někde viděli. Člověk stojí na prkně na vodní hladině a nechá se při tom tahat něčím, co vypadá jako padák. To, co jste viděli, byl kiting - sport založený na tom, že se vítr opírá do plochy draka. „Kajtovat“ se ale může i jinak. Dá se jezdit po louce nebo po pláži, v zimě třeba po zasněžených polích na lyžích a snowboardu. A co když v zimě není dost sněhu? Pořád se dá využít led - jezdit můžete i na bruslích. Na kitingu je super to, že ho může dělat úplně každý - do začátku se ale hodí rady někoho zkušenějšího. Zajímá tě kiting? Tak si poslechni náš Klub Rádia Junior ve středu 18.10. od 19:00.

kitesurfing
Spustit audio