Kde domov můj – Poznávej a vyhraj!

28. říjen 2016

Víte, kde je pro vás doma? Je to ve vašem pokojíčku? V domě, ve kterém bydlíte? V ulici, kde stojí váš dům? Ve městě, kam chodíte do školy? Nebo je to prostě v České republice? Asi záleží na tom, kdo a kde se vás na to ptá. Záleží ovšem i na tom, jak dobře svůj domov znáte a jestli ho máte rádi, protože jedině tam, kde se cítíte dobře, jste skutečně doma. Abyste dokázali o České republice mluvit s takovou jistotou jako o svém pokojíčku, abyste se tady cítili jako doma, poslechněte si v pátek 28. října seriál Kde domov můj.

Seznámíte se v něm s českými státními symboly. Dozvíte se například, jak se pozná, že máme na Velkém státním znaku dvě orlice a ne orly, proč máme na Malém státním znaku lva a ne třeba růži, ale dostanete i praktickou radu, jak sušit státní vlajku. Seriálem vás provedou Šárka Fenyková, Teodora Wittlichová a holky a kluci z pražské Základní školy K Milíčovu. Poslouchejte v pátek 28. října 2016 a pokud vám některý z dílů náhodou uteče, najdete ho i tady na webu.

1. díl: Malý státní znak

2. díl: Velký státní znak

3. díl: Trikolora

4. díl: Vlajka

5. díl: Standarta

6. díl: Státní pečeť

7. díl: Hymna

A ještě pozor! V tomto seriálu si můžete otestovat i své znalosti, týkající se Českých nej. V naší redakci čeká zábavná stolní hra pro celou rodinu – Česko Junior. Vyhraje ji jeden z vás, který správně odpoví na 7 soutěžních otázek (ty zazní v seriálu) a odpovědi pak pošle nejpozději do neděle 30. 10. 2016 na e-mail radiojunior@rozhlas.cz.

Pusťte se do toho! Držíme vám palce.

Spustit audio