Kašpárek v rohlíku: Postřelená kniha

6. září 2013

Legrační obrázky, příběhy a Bejbypankový zpěvník – to je Postřelená kniha Kašpárka v rohlíku. Seznámí vás s ní Knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, po prázdninách na vás zase ťuká vaše knižní záložka. Poslední pátek v červnu jsem říkala, že jsem z těch dvou měsíců volna celá natěšená – asi jste na tom byli stejně, viďte. Uteklo to jako voda; možná jste se jako já cachtali v té slané mořské i v nějaké té naší sladkovodní řece nebo rybníku. Třeba jste si taky zaskákali na trampolíně a brouzdali se lesem v marné snaze najít nějakou jedlou houbu.

A protože jsem záložka, během prázdnin jsem poznala celou řadu knížek. V některých mi bylo horko, jindy jsem se třásla strachy nebo tajila dech napětím. A v jednom případě jsem se smála tak, až jsem z té knihy Kašpárek v rohlíku vypadla. Kašpárek v rohlíku neboli Postřelená kniha, to je spousta legračních obrázků plus devět příběhů ze života toho podivného Kašpárka od jeho narození po současnost.

Jak to začalo?
Mimino se narodilo, z mámy hlavu vystrčilo.
Hned kouká: to je divnej sál!
Já jsem tvůj táta, říká táta, tebe jsem si přál.

Dospěláci mohou číst nahlas, děti v duchu, předškoláci prohlížet. K obrázkové knize patří Bejbypankový zpěvník Kašpárka v rohlíku: noty, akordy, texty.

A ty texty jsou fakt hustý, například

Za kruhem polárním je hrozná kosa.
Zmrznou ti uši, nudle u nosa.
A v prázdném iglú rádio hraje.
Pomalu taje tam hrnek čaje.
Nebo: Strejda Jára, ten se má, jezdí s popelářema.
Na stupátku velkýho fára jezdí, každý ráno vstává.
Strejda Jára, strejda Jára.

A taky:
Čůrej sem a čůrej tam, čůrej jako velkej pán.
Ve stoje i za běhu, žlutý srdce do sněhu.

Kašpárka v rohlíku vydalo Argo. Je to společný hudebně-kabaretní projekt party známých hudebníků, co mají početnou skupinu fanoušků napříč generacemi – čímž chci říct, že tahle bezvadná kniha pobaví jak vás, tak dospělé kolem vás.

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video