Kamarádky na snowboardu. Vyprávění, které pro rubriku Fantazin napsala Zorka

22. únor 2016

Přečti si Zořin příběh. Pokud máš také dobrý nápad na pohádku, povídku nebo básničku, stačí jen kliknout na Fantazin a začít psát.

Zorka: Kamarádky na snowboardu

Ahoj jmenuji se Zorka, je mi 10 let a budu vám vyprávět o tom, jak jsem byla na horách.

Jednou jsme s rodinou a kamarády jely na hory. S kamarádkou Kiki jsme se chtěly učit na snowboardu. První den jsme vybalovaly věci. Druhý den jsme s Kiki šly na sjezdovku, už na nás čekal instruktor. Vyšlapaly jsme půlku sjezdovky a začaly jsme jezdit. Kiki to šlo dobře a já jsem většinou padala.

Když jsme skončily, šly jsme se podívat na naše malé sestry, které se učily na malé sjezdovce na lyžích. Kiki si sjezdovku chtěla vyzkoušet na snowboardu, ale najela na hrbol, spadla a zlomila si ruku. Bylo mi líto, že už si letos nezajezdí.

A co si o příběhu myslí paní spisovatelka Martina Drijverová?

Ahoj Zorko,
hezky jsi popsala dění na horách, hezky jsi vyprávění uzavřela, ale... Tvé povídání je vlastně jen popis toho, co se odehrálo, nenajdeme tam žádný dramatický děj, i když se toho vlastně stalo dost.

Ty jen sdělíš, že jsi padala, že si kamarádka zlomila ruku, sdělíš to jako nezávislý pozorovatel. Ale takové příhody se přece dají popsat napínavě! Proč jsi spadla, třeba sis po pádech řekla, že už jezdit nebudeš, pak sis to rozmyslela... A kamarádka třeba ani jet na snowboardu nechtěla, tys ji přemluvila a ona si pak zlámala ruku!

Jistě bys podobným způsobem mohla příběh vylepšit. Zkus to, jsi moc šikovná. A piš dál!

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Pusť si video