Jaroslav Uhlíř prozradil, kde všude ho přepadá inspirace

20. říjen 2018

Na jakém nečekaném místě může vzniknout hit? Jedním z hostů Klubu Rádia Junior byl tentokrát slavný hitmaker Jaroslav Uhlíř. S Denisou Kimlovou si povídal o tom, jak se píší písničky a zavzpomínal také na spolupráci se Zdeňkem Svěrákem.

Protože na rádiu junior se zabydlela hitparáda, vybrala si moderátorka Denisa Kimlová pro svůj Klub Rádia Junior téma "O hitech".

A podle toho si také pozvala své hosty. Jakou životnost mají hity, a které teď zrovna frčí? To v rozhovoru prozradil Martin Hrdinka - moderátor televizních a rozhlasových hitparád a diskžokej. Nový pořad Hitparáda Rádia Junior, ve kterém můžete hlasovat i vy, přišla představit naše milá moderátorka Klára Nováková.

Do studia zavítal také legendární skladatel Jaroslav Uhlíř, jehož písničky znají snad všichni. Ve dvojici se Zdeňkem Svěrákem napsali spoustu slavných hitů a to nejen do filmů a pohádek.

Moderátorka Denisa Kimlová a Jaroslav Uhlíř

Určitě si také vybavíte oblíbený pořad Hodina zpěvu, který tahle skvělá dvojka připravuje od roku 1988. No jen si to zkuste spočítat - kolik je to už let? S Jaroslavem Uhlířem si Denisa povídala o tom, jak se rodí hit. Vznikne jako první text, nebo muzika? A u jaké dnes oblíbené písničky tehdy vůbec nečekali, že se proslaví?

Dozvíte se i to, že inspirace si nevybírá. Slavný hit Já se vznáším vznikl například na opravdu zvláštním místě, které byste určitě nehádali. Na jakém? Pusťte si audio a dozvíte se to.

Klub Rádia Junior běží každý všední den od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Naladit si nás můžeš zde.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio