Jaké to je, mít za kamaráda fretku?

27. říjen 2014

Hostem Klubu Rádia Junior byla fretka Barča. Doprovodila ji nejen její panička Jana Hejduková, ale i zdatný bodyguard – louisianský leopardí pes Edgar.

Barča byla velice hodná, i když prý jinak kouše ráda lidi do nosu. Není ani divu. Než se dostala k Janě, nezacházeli s ní lidi zrovna v rukavičkách.

Když si Jana Hejduková pořídila své první fretčí mládě, zjistila, že mnoho fretek je opuštěných a vyhozených. Začala spolupracovat s fretčím útulkem. V jejích rukou se kousavé a bojácné fretky učí správnému fretčímu životu – což je hraní, sportování až řádění a taky fretkami milované „norování” ve spacáku nebo v paniččině svetru.

Fretka, stejně jako všechna další zvířata, není hračka ani zábavná vložka do života člověka. Potřebuje péči a hlavně zabavit. Fretka je velmi činorodá, když jí nepořídíte kamarádku, musíte si na fretku hrát vy.

Téma fretka vás velmi zaujalo, poslali jste hodně dotazů. Takže vy, na které se nedostalo s odpovědí, se můžete obrátit přímo na Klub chovatelů a příznivců fretek nebo na Fretčí útulek Klubko.

Poslechněte si záznam vysílání Klubu Rádia Junior.

Spustit audio