Jak se dělá rádio? Přijď se podívat!

7. červen 2017

Den otevřených dveří Českého rozhlasu je tady! Na Rádiu Junior ani nemůžeme dospat a odškrtáváme si dny v kalendáři, jak moc se na vás těšíme v sobotu 10.6.

Můžeš se podívat do našeho vysílacího i nahrávacího studia a na vlastní oči vidět moderátory, které možná znáš jenom z poslechu. Jak asi vypadají naživo :-o?

Mezi 15. a 16. hodinou máme program na hlavním pódiu v ulici Balbínova. Zazpívá tady moderátor a zpěvák Petr Ševčík, soutěže o ceny si pro tebe připravila Klárka Nováková (třeba vyhraješ plyšáka Ušouna Rušouna!).

A co uvidíš v našem studiu? Naši moderátoři jsou skoro jako piloti. Dívají se na tři obrazovky a k tomu ovládají mixážní pult se spoustou páček, šavlí a svítících knoflíků. Ukážeme ti, jak se s mixážním pultem pracuje, a odvážlivci si to budou moct sami zkusit. Že prý nejsi technický typ? Nevadí! Mužeš mluvit do mikrofonu, poslat svým kamarádům písničku na přání nebo hádat tajemné zvuky (další příležitost k tomu, abys vyhrál/a plyšového Ušouna!)

Máme pro tebe připravené i speciální tříhodinové živé vysílání (11 – 12 hod., 13 – 14 hod., 15 – 16 hod.), ve kterém budeme s návštěvníky Dne otevřených dveří dělat rozhovory. Třeba se ocitneš v éteru právě ty! A těšit se můžeš i na bonusové díly Vendy a Fráni.

Takže co myslíš, uvidíme tě? :-)

autoři: Klára Nováková , Hana Lehečková
Spustit audio