Jak přichází na svět slůně a jak o své potomky pečují různé živočišné druhy? Čtěte časopis Raketa

18. březen 2016
Raketa 06: Mláďata

Nové číslo časopisu pro děti chytrých rodičů je tentokrát na téma mláďata.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše Knižní záložka.

Vžžžžžž!!! Co mi to prosvištělo kolem mých záložkových uší? No konečně, je to dlouho očekávaná Raketa číslo 6, časopis pro děti chytrých rodičů. A že už přišlo neodvolatelně jaro, ptáci po ránu zpívají zplna hrdla i těm, kdo jim v zimě nesypali, kvetou sněženky a jehnědy a každý den se ukáže nějaká další kytička, zamilovaní se vodí za ruce, někdy dokonce i za malíčky a naše sousedka, když myla okna, zpívala si nahlas: „Přijde jaro přijde, bude zase máj…“

Pozor, milé děti, právě se mi do toho mého záložkového psaní zapletl nešvar – dovolte, abych vás na něj upozornila. Víte, v čem ten nešvar spočívá? Řekla jsem před chvilkou: „A že už přišlo neodvolatelně jaro,“ a pak jsem se rozepisovala, jak krááásně a barvitě a nááápaditě se to jaro projevuje, až jsem zapomněla, co jsem vám vlastně chtěla sdělit. Neboli to nejdůležitější.

A to nejdůležitější je, že Raketa číslo 6 (časopis, který vychází čtyřikrát do roka v nakladatelství Labyrint), je celý na téma MLÁĎATA. Opatrně ho otevírám… a vypadne… a vypadne Raketa – sešit pro nejmenší. Šikovné mrně se tam naučí, jak se kreslí ryba. A ještě leccos.

Ve velké Raketě se ze všeho nejdříve dozvíte, čím to, že některá máma má jenom jedno mládě a jiná jich má najednou třeba 16? Tak třeba slon nebo žirafa mívá jen jedno mládě plně vyvinuté… a tak dále.

Osmiletá Josefka z Klánovic prozradí, kam se chtěla dostat tajnými dveřmi ze svého pokojíčku, a dozvíte se taky, proč lidi pro volně žijící zvěř představují stejné nebezpečí jako šelmy. Spočítáte veverky na obrázku, zúčastníte se oblíbené hry „najdi 10 rozdílů“, v bludišti vyhledáte cestu spermie k vajíčku a ti, kdo doma najdou lichou rukavici, si můžou podle návodu vyrobit zajíčka. I s čepicí. Na dvoustraně „Raketa vaří“ najdete dva prima recepty a pohádka O zatoulaném vlčeti taky začíná slibně, totiž větou: „Když je jeden vlkem, řeklo by se, že má pro strach uděláno.“

Zdraví vás Raketa číslo 6 a vaše Knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio