Jak přežít (téměř) cokoli

2. listopad 2012

Milí kluci, holčičky a holky, hlásí se vaše knižní záložka.

Dnes jsem se zastrčila do dvou tenkých knížek; vydala je Grada v podobě komiksu a zatímco ta jedna se jmenuje Jak přežít téměř cokoliv – pro holky, tu druhou, jak už vám nejspíš došlo, nazvali Jak přežít téměř cokoliv – pro kluky.

Holky mají přednost, a tak vám prozradím, že když prý si tuhle příručku důkladně prolistujete, budete líp vypadat, zvýší se vaše sebedůvěra, dokážete se usmířit po hádce s nejlepší kamarádkou (protože pomsta funguje oboustranně a kamarádit se s někým je mnohem lepší, než se v jednom kuse urážet a mračit), a to zdaleka není všechno. Co myslíte, dokážete nepomlouvat? A neprozradit tajemství?

Další kapitola, pro holky v jistém věku hodně důležitá, se jmenuje Jak přežít vyrážku. A možná vám přijdou vhod i kapitoly Jak přežít sourozence, jak ostýchavost, rozpaky a taky zamilovanost.

Na titulní stránce knížky Jak přežít téměř cokoliv – pro kluky cení zubatou tlamu krokodýl, z čehož plyne, že to bude asi hodně drsný čtení. Pro začátek si můžete připravit KPZ neboli Krabičku poslední záchrany, která pojistí vaši šanci na přežití. Na delší cestu si nezapomeňte vybavit BPP neboli batoh pro přežití – seznam věcí najdete hned na začátku knížky.

Ale stejně bych chtěla vidět kluka, který zvládne aspoň část těch pohrom, například útok žraloka nebo ledního medvěda; několikadenní bloudění v lese nebo na poušti, dále leteckou havárii a potápějící se loď. Jo, a taky včelí roj. Pro jistotu se přece jen poučte, člověk nikdy neví.

Ale aby se vám zmíněné pohromy zdaleka vyhnuly přeje vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video