Hudba nás baví! Nový pořad, který vás naladí

21. duben 2017

Hudba nás baví! A doufáme, že vás již brzy taky. V novém seriálu, který vysíláme v premiéře každou neděli v 9 hodin ráno a v repríze následující sobotu v 15 hodin odpoledne vás seznámíme se spoustou hudebních zajímavostí.

Dozvíte se například, jaké jsou nejstarší hudební nástroje a jak asi mohlo dojít k jejich vzniku. Představíme vám hudebníky ze dvora císaře Karla IV. a 700 let staré hudební nástroje, vysvětlíme proč je pro hudebníka nutné ovládat aspoň trochu italštinu a prozradíme, jak vypadá zasedací pořádek v symfonickém orchestru.

Během vysílání ale dojde i na pokusy, jako vystřižené z hodiny fyziky. I vy si budete moci, podle našeho návodu doma vyzkoušet, jak vzniká tón. Stačit vám bude jednoduchá výbava – skleničky a láhve. A ještě můžeme slíbit, že na závěr první série seriálu vám představíme nástroje, u kterých byste možná ani neřekli, že jde o název něčeho, co může vyloudit tón. Dozvíte se, jak se hraje na holínky a vozembouch.

A kdo pro vás tuto minisérii připravuje? Žákyně první třídy a začínající flétnistka Hanička, Šárka Fenyková a hudební dramaturg Leoš Kosek. Tak nezapomeňte Hudba nás baví – poprvé už tuto neděli 23.4. v 9:00!!

autor: Leoš Kosek
Spustit audio