Hry, písničky a blbiny. I v nemocnici může být sranda

23. leden 2018

Už jste někdy leželi v nemocnici? Pokud ano, tak víte, že tam člověku může být docela smutno. Chybí mu rodiče nebo sourozenci, nemůže ven s kamarády a dělat to, co ho baví. Právě proto jsou na světě Loutky v nemocnici. Seznamte se s nimi v Klubu Rádia Junior!

Řezbář vyřeže loutky, herci pak vymyslí scénář na divadlo a vydají se do nemocnice. Děti v nemocnicích jsou nadšené, když za nimi přijde návštěva, a když je navíc pohádková a vtipná, je to ještě lepší. Divadelní představení, hry, blbiny, písničky i básničky dovedou děti pobavit a rozesmát. A říká se, že veselá mysl je půl zdraví, takže Loutky v nemocnici vlastně uzdravují.

Do Klubu Rádia Junior přijde herečka a spisovatelka Marka Míková, která to celé vymyslela. Před 13 lety ji napadlo, že by bylo fajn, kdyby se děti v nemocnici smály. A tak založila projekt Loutky v nemocnici. Společně se svými kamarády herci chodí do nemocnic za dětmi - například letos se chystají na 550 návštěv! Navštěvují nemocnice i léčebny, někam se dokonce vydají na celý týden a společně s pacienty vytvoří loutkové divadelní představení.

Jestli se o tom chcete dozvědět víc, poslouchejte nedělní Klub Rádia Junior s Janou Rychterovou. Už teď se můžeš na cokoliv ptát na emailu radiojunior@rozhlas.cz. Poslouchej náš Klub Rádia Junior v neděli 28.1. od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Naladit si nás můžeš zde.

Spustit audio