Fotonávod: Jak vyrobit piškotová kuřátka

30. březen 2018

Na Velký pátek si má člověk něco odepřít. Říká se, že se má postit. Zkuste dnes neloudit sladkosti a naopak sami přijít s překvapením pro své rodiče. Naučíme vás velikonoční kuřátka, která dokáže vyrobit i předškolák.

Budete k tomu potřebovat: banány, piškoty, marmeládu nebo džem, banánek v čokoládě, případně gumové medvídky, slunečnicová semínka, kuchyňský nůž na krájení, příborový nůž na mazání a párátka.

Banány nakrájejte na silnější kolečka. Snažte se udělat to rovně, ať se vám kuřátka moc nenaklání :-)

Piškotová kuřátka, obrázek 1

Potom udělejte kuřátkům hřebínky. Lze to udělat z gumových medvídků, červených želé bonbónů nebo klidně z banánku v čokoládě. Stačí nakrájet ho na tenké plátky a do vršku vykrájet zoubky. Těm nejmenším jistě rád pomůže někdo trochu starší.

Piškotová kuřátka, obrázek 2

Dál přichází na řadu mazací četa, která pomaže piškoty, po hladké straně, marmeládou. A pak četa „montovací“, která z jednotlivých součástek vyrobí celek. Hřebínek z banánku v čokoládě napíchne na párátko, a to přiloží na namazaný piškot.

Piškotová kuřátka, obrázek 3

Tímto způsobem si můžete předpřipravit kuřat, kolik chcete. Nezapomeňte také na zobáček. My použili slunečnicová semínka.

Piškotová kuřátka, obrázek 4

A teď už stačí jen přilepit druhý piškot a hlavu kuřátka píchnout do banánu, který slouží jako podstavec. Kuřátkové jednohubky jsou na světě :-) Dobrou chuť!

Piškotová kuřátka, obrázek 5

Výhoda těchto jednohubek je, že se musí hned sníst, aby banán nezhnědl. Není to žádná sladkost, se kterou vás rodiče trápí a říkají: „Nejez to, to je na Velikonoce“, znáte to, ne? :-)

Piškotová kuřátka, obrázek 6

Tak držíme palce, ať se vám dílo daří. Určitě vymyslíte ještě spoustu dalších variant. Budeme se těšit, že nám je vyfotíte a pošlete na adresu radiojunior@rozhlas.cz.

A nezapomeňte si otevřít dnešní okénko ve Velikonočním kalendáři Rádia Junior!

Piškotová kuřátka, obrázek 7
Spustit audio

Pusť si video