FOTO: Speciální vysílání a Noc s Andersenem

7. duben 2014

V pátek 4. dubna 2014 jsme si pro vás připravili speciální pětihodinové živé vysílání, kterým vás provedla Magdalena Šorelová a Petr Vacek.

A proč? Konala se Noc s Andersenem. Je to magická noc, která se odehrává v knihovnách, ale i na jiných místech. Pro děti je připravený program a zlatý hřeb večera nebo noci je to, že děti v knihovnách i přespávají.

U nás v Rádiu Junior to byla letos Česko-slovenská Noc s Andersenem. Magda s Petrem volali nejen do slovenského rozhlasu, ale i do slovenských knihoven a vyzvídali, co tam děti večer a v noci dělají. Některé luštily a hrály hry, jiné poslouchaly pohádky a jiné se vydaly i na návštěvu na stanici záchranné služby.

Naši moderátoři přivítali taky spoustu hostů: herečku Báru Hrzánovou, spisovatele Pavla Brycze i autora komiksů Vhrsti a redaktorku nakladatelství Mladá Fronta Lucii Šavlíkovou.

Soutěžili jste s námi o sto šest (tedy ne o sto šest, ale o digitální rádio, knížky, cédéčka a plyšové Ušouny). Poslechli jsme si spoustu pohádek a taky říkanek, které namluvili členové Dismanova rozhlasového dětského souboru, Dismančata, a někteří z vás dokonce zůstali s Majdou a Petrem vzhůru až do půlnoci.

Letošní Noc s Andersenem v Rádiu Junior se moc vydařila. Děkujeme všem, kteří nás poslouchali a soutěžili s námi, a už se těšíme na příští rok.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Pusť si video