Dětská nota: Příležitost pro autory začínající i zkušené

28. leden 2016

Dětská nota je autorská soutěž nových písní pro děti, pořádaná každoročně v Mladé Boleslavi. Jedná se o přehlídku sólových i sborových skladeb ve stylu běžných populárních žánrů.

Ročník 2016 je již 43. v pořadí a má uzávěrku pro příjem nových písniček 22. února 2016. Na vítězné autory čekají finanční odměny ve výši 15 000, 12 000, a 10 000 Kč za umístění na prvních třech místech.

Každá píseň, která se chce ucházet ve výběru poroty o účast ve finále soutěže, musí být zaslána na adresu:
Sbor PAPRSEK Mladá Boleslav z.s.
Laurinova 387
Mladá Boleslav
293 01

Podmínkou je poslání melodické linky s harmonickými značkami a vepsaným textem, dále 7 kopií textů na formátu A4, to vše označené čitelnými adresami, telefony a e-mailovými kontakty tvůrců.

Demosnímek v podobě mp3, nebo wav na CD je vítaným usnadněním pochopení autorova záměru.

Vybraných 10 titulů natočí profesionální orchestr a dětský sbor Paprsek. Obě tělesa také nastudují živou interpretaci písniček včetně choreografie pro podzimní finálovou koncertní podobu soutěže, která se koná 11. listopadu 2016 ve Škoda Auto Muzeu v Mladé Boleslavi.

Český rozhlas Radio Junior je mediálním partnerem této přehlídky a bude v letošním roce velmi aktivním podporovatelem všech souvisejících fází přípravy i realizace tohoto festivalu.

Podrobnější pravidla soutěže Dětská nota naleznete v organizačním řádu na této adrese: www.sborpaprsek.cz.

autor: Zora Jandová
Spustit audio