Deník malého poseroutky – Páté kolo u vozu

10. květen 2013

Nahlédněte s Knižní záložkou do Deníku malého poseroutky.

Milí kluci, holčičky a holky, po týdnu na vás zase ťuká vaše knižní záložka a říkám narovinu, že se celá třepu nedočkavostí, protože mám slíbenou návštěvu pražského Výstaviště, které od čtvrtka 16. do neděle 19. května žije knižním veletrhem Svět knihy 2013; pro děti je tam spousta knih i dalších radovánek – pokud to nemáte do Holešovic daleko, můžete se přesvědčit sami.

Vsadím se, o co chcete, že u stánku nakladatelství Albatros půjde na dračku sedmé pokračování Deníku malého poseroutky od amerického spisovatele, který se jmenuje Jeff Kinney; dětství strávil ve Washingtonu a v roce 1995 (to mu bylo dvacet čtyři) se přestěhoval do Nové Anglie, což je navzdory názvu jeden ze čtyř hlavních regionů Spojených států amerických – dnes tam žije se svou ženou a dvěma syny.

Různé příhody z jejich i svého dětství popisuje neodolatelně v Deníku malého poseroutky, který se proslavil v mnoha zemích světa. České knihovny, oddělení pro děti a mládež hlásí, že nejpůjčovanější knížky jsou právě Deníky malého poseroutky! Podle pana spisovatele jsou určené pro všechny malé i velké poseroutky od deseti let nahoru - viděla jsem například jednoho pána v tramvaji, jak si Deník četl a nahlas se přitom smál.

U nás dosud vyšly díly: Zápisky Grega Hefleyho, Rodrick je king, Poslední kapka, Psí život, Ošklivá pravda, Ponorková nemoc, potom Můj vlastní deník malého poseroutky a teď tedy Deník malého poseroutky – Páté kolo u vozu. Greg přišel do let, kdy se mu líbí holky a má s tím několik problémů – ten hlavní spočívá v tom, že chodí v oblečení po starším bráchovi a maminka mu nehodlá kupovat žádné módní novinky.

A ve škole se chystá valentýnský večírek a Greg má další problém: hledá holku, která by šla na večírek s ním. Jak to dopadlo? To se dozvíte v novém Deníku malého poseroutky.

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video