Den otevřených dveří se v libereckém rozhlase povedl. Bylo to naladěné na tu správnou pozitivní vlnu, pochvalovala si Ilona Csáková

19. květen 2024 08:08

Český rozhlas Liberec má za sebou další příjemný Den otevřených dveří. V sobotu 18. května na něj přišlo mnoho posluchačů, které nalákala nejen možnost nahlédnout do tajů rozhlasové kuchyně, ale i setkání se zajímavými hudebními a tanečními hosty.

„To, že jste tady, znamená, že naší stanici posloucháte i v tom špatném počasí. Že jste dorazili, je naprosto úžasné. Dejte si něco dobrého k jídlu. Dorazí Ilona Csáková, ikona naší populární hudby,“ přivítal návštěvníky ředitel Českého rozhlasu Liberec Milan Knotek.

„Já jsem se snažila udělat co nejvíc radosti svými písněmi. A přestože nám pršelo to štěstí, tak všichni vydrželi, usmívali se, zatleskali mi. A co víc bych si mohla jako zpěvačka přát. S fanoušky Českého rozhlasu, a já doufám i s mými, to všechno bylo tak příjemně naladěné na tu správnou pozitivní vlnu,“ pochvalovala si po svém koncertě zpěvačka Ilona Csáková, která uspořádala rovněž autogramiádu.

Posluchače nalákal pestrý program. Kromě Ilony Csákové zahrála kapela WOKO, vystoupili mladé tanečníce ze Základní umělecké školy v Jablonci, pěvecký sbor Matylda a Tylda a své tanci podobné bojové umění capoeira předvedli členové sportovního klubu Vem Camará Capoeira z Liberce. A velký zájem byl samozřejmě o prohlídku rozhlasových studií.

„Celkově si chceme prohlédnout, jaké tady je vybavení rozhlasu. Český rozhlas posloucháme a je vynikající,“ řekla nám jedna z posluchaček. Další z oslovených uvedli mezi oblíbenými pořady z programu Českého rozhlasu Liberec třeba písničky na přání, noční linku, nebo regionální zprávy a reportáže. V nahrávacím studiu si pak někteří návštěvníci vyzkoušeli i mluvení na mikrofon.

„Mě těší, že posluchačům stojíme za to, tedy naše stanice Český rozhlas Liberec, že i v dešti přijdou, že si přijdou poslechnout, co se tady odehrává, přijdou si poslechnout povídání našich kolegů, prohlédnout studia, že je skutečně zajímá ta informace kolem naší stanice,“ komentoval letošní Den otevřených dveří Pavel Kudrna, vedoucí vysílání Českého rozhlasu Liberec.

Spustit audio

Související