Co vás čeká v Klubu Rádia Junior?

18. leden 2016

Hosty ve studiu budou tentokrát mimo jiné miniponíček a potápěč! Poslouchejte každý den od 19 hodin v digitálním vysílání Rádia Junior nebo na Dvojce Českého rozhlasu.

Pondělí 18. ledna
Linka důvěry
Nelíbím se sám sobě… si tak trochu postěžujeme v Lince důvěry. Chci mít hezčí postavu, delší vlasy, nenosit brýle… prostě každý z nás je někdy nespokojený. Co s tím? Jak na to? To nám poradí v Klubu Rádia Junior Tomáš Přenosil. Poslechneme si také další nápovědu do soutěže Ušoun Rušoun na stopě Karlu IV. a s pohádkou jako vždy přijde Hajaja. Tentokrát se pohádka jmenuje Jak se Šlupka a Buby skamarádili.

Úterý 19. ledna
Ze starého nové

V úterním Klubu Rádia Junior si budeme povídat s Jiřím Braunerem o tom, jak se ze starého odpadu vyrábí krása a umění. Chcete se také něco naučit? Tak poslouchejte naše povídání. A nebojte se, zaručeně přijde i skřítek Hajaja a přinese pohádku Jak skřítci hlídali vajíčka. Na setkání vás zve Petr Vacek.

Středa 20. ledna
Archeologie

Víte, co je to archeologie? A tušíte, co všechno se dá najít pod zemí při archeologickém zkoumání? Nenechte si ujít středeční Klub Rádia Junior. Zdeněk Novák přivítá člověka, který se archeologií zabývá. Takový odborník se jmenuje archeolog. Připravte se tedy na cestu do dávných časů a zároveň na cestu pod zem! Skřítek Hajaja vás tentokrát překvapí pohádkou Jak se vylíhli bažantíci.

Čtvrtek 21. ledna
Zvířecí kamarádi

Víte, jak vypadá minikoníček, velký jako pes? Pokud ne, měli byste Klub RJ ve čtvrtek 21. ledna nejen poslouchat! Našimi hosty budou dva terapeuti – kobylka Lea s kamarádem králíkem a lidský doprovod jim bude dělat Veronika Náměstková. Ta nám také poví, jak vznikla společnost Zajíček na koni a jak její zvířátka pomáhají nemocným dětem. Skřítek Hajaja zase přijde s pohádkou Kouř z auta.

Pátek 22. ledna
S knihou pod vodou

Páteční Klub Rádia Junior nabídne zajímavé povídání i písničky. Moderátor Roman Víšek zjistí, co zajímavého se vysílá na Rádiu Junior, pozve do vysílání Knižní záložku, tedy Janu Klusákovou, která představí nové knížky pro děti. Spolu s Hajajou uvede pohádku Jak si skřítci stavěli loď, prozradí, kde se co šustne o víkendu a přivítá potápěče Jana Wolfa.

Sobota 23. ledna
Bajky nebajky
Bajky a nebajky jsou v podtitulu sobotního Klubu Rádia Junior a tak se vydáme za dramaturgyní Zuzanou Vojtíškovou, aby nám vysvětlila, co jsou to bajky a jak se liší od pohádek. Poslechneme si minutovou hru Slepičky a nebude nám chybět ve vysílání ani bajka Myši a kočky. Těší se na vás Romana Růžičková a skřítek Hajaja s pohádkou Jak dopadla výzkumná výprava.

potápění

Neděle 24. ledna
Do útrob
V nedělním Klubu Rádia Junior s podtitulem Do útrob se podíváme do slova a do písmene do útrob archivu Českého rozhlasu, Betlémské kaple a jednoho starého automobilu. Jako každou neděli nebude chybět ani minutová hra, soutěž a pohádka od skřítka Hajaji. Tentokrát Jak Šlupka a Buby zachránili les. Už teď se na vás těší Magdalena Šorelová.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio