Co vás čeká v Klubu Rádia Junior?

6. prosinec 2015

Co se děje v zimě na zahradě? Proč je dobré mít kamarády? Která opička navštíví Klub Rádia Junior? Víte, co je uvnitř rolničky a jak se vyrábí zvonečky? Poslouchejte Klub Rádia Junior, který vysíláme každý den v 19 hodin v digitálním vysílání Rádia Junior nebo na Dvojce Českého rozhlasu.

Pondělí 7. prosince
Linka důvěry
V pondělní Lince důvěry se s psycholožkou Bárou budeme kamarádit… nebo si o kamarádství alespoň povídat. Proč je dobré kamarády mít a jak se skamarádit, když žádné kamarády nemám? Jak dlouho může kamarádství vydržet a co pro to máme udělat? Nejen o tom si budeme povídat i s vámi.
Poslechneme si také pohádku Dva rodiče plus 62 dětí rovná se 64 Červotočů.

Úterý 8. prosince
Vánoční výzdoba z přírodních materiálů
Co se děje na zahradě? Je zima, přesto tam je hodně živo. A taky v lese a v přírodě vůbec. A víte, že si tam můžete najít spoustu materiálu pro vánoční výzdobu vašeho domu nebo bytu? Zdeněk Novák a zahradník František Hlubocký vám v úterním Klubu všechno řeknou! A Hajaja přijde s pohádkou Úklid.

12 - Ozdoba zvonek - vánoční zvonky

Středa 9. prosince
Jak africké sochy pomáhají
Petr Vacek si popovídá s Hanou Homolkovou o Klubu přátel Tengenenge a o tom, jak africké sochy pomáhají. A Hajaja se v pravidelné pohádce bude ptát Co to je?

Čtvrtek 10. prosince
Setkání s upovídanou opičkou
Ve čtvrtek 10. prosince se budeme v KRJ opičit. Hostem Veroniky Hájkové bude chovatelka Lucie Vaňková a pomůže nám malá kosmanka Stella. Je to společenská opička a prý hodně upovídaná. Navíc juniorka. Prostě pro naše rádio jako stvořená. Nezapomeňte se dívat na webové kamery. Chybět nebude ani Hajaja s pohádkou, která se jmenuje Když loupe v kostech.

Kosman běločelý

Pátek 11. prosince
Hurá, je tu pátek!
Se spoustou zajímavostí se na vás opět po čase těší Roman Víšek. Chybět nebude ani Knižní záložka Jany Klusákové a Hajaja přijde s pohádkou Loučení.

Sobota 12. prosince
Horování
Horování. Takový je podtitul sobotního Klubu Rádia Junior s Klárou Novákovou. A o čem bude? O horách! Na osmitisícovku si vyšlápneme se zdantnou horolezkyní Lucií Výbornou, která je zároveň i moderátorkou Českého Rozhlasu Radiožurnál. Zastavíme se za dětmi na kroužku lezení po horolezecké stěně. A nebude chybět ani skřítek Hajaja, který dorazí z pohádkou o Babičce Pepičce.

Lucie Výborná je na horách jako doma

Neděle 13. prosince
Zvonkohraní
Zvonkohraní máme v podtitulu našeho nedělního Klubu Rádia Junior a tak si na ty zvonky nejen zahrajeme, ale dozvíme se, jak se takový zvonek vyrábí. A znít nebude v našem vysílání jen zvonek, zacinká nám i rolnička. Víte, co je uvnitř rolničky? A může zvonek vonět? I to se dozvíte, když si nás v 19.00 pustíte. A nebude chybět ani Talisman v minutové pohádce a spolu s Hajajou se zeptáme A co teď? Poslouchejte nedělní Klub, ve kterém se na vás těší Romana Růžičková.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio