Co vás čeká v Klubu Rádia Junior?

18. květen 2014

Na kole určitě všichni jezdíte třeba okolo domu a do školy. Ale víte, že na kole se dá i sportovat a závodit? Více se dozvíte v Klubu Rádia Junior, který uslyšíte každý den v 19 hodin v digitálním vysílání Rádia Junior nebo na Dvojce Českého rozhlasu.

Pondělí 19. května
Jako každé pondělí i toto se v Klubu Rádia Junior otevře Linka Důvěry. Tentokrát si budeme povídat o tom, jak se chovat a přistupovat k holkám a klukům, kteří vyrůstají v dětských domovech. Chcete-li se zeptat Tomáše na cokoli, co vás zajímá nebo trápí, už teď mu můžete napsat na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Dále se můžete těšit na šestý díl premiérového seriálu Ivony Březinové Johanka z parku a pohádku od skřítka Hajaji o Coletce a psovi.
Teší se na vás Magdalena Šorelová.

Úterý 20. května
Tak co, holky a kluci, už jste po zimě vytáhli kolo ze sklepa? A už jste se projeli? Na kole se dá ale jezdit nejen okolo domu a do školy. Na kole se dá i sportovat a závodit. Třeba v takovém cyklistickém oddílu. Chcete o tom slyšet víc? Pak si nalaďte úterní Klub Rádia Junior v 19:00 - Zdeněk Novák přivítá cyklistického trenéra i opraváře kol v jedné osobě Roberta Kolmana a ten nám poradí! A u toho nemůže chybět ani Johanka z parku, ani Coletka a pes z pohádky skřítka Hajaji.
Pořad připravuje a moderuje Zdeněk Novák.

Středa 21. května
Petr Vacek pozval do středečního Klubu Rádia Junior gymnazistku Marcelu Remeňovou, která ve svých třinácti letech napsala knížku s názvem Osm světů a s podtitulem Seznámení.
O čem kniha je, jak se Marcela dostala ke psaní a odpovědi na spoustu dalších zajímavých otázek uslyšíte v 19:00 na radiojunior.cz nebo na Dvojce Českého rozhlasu. Ke slovu se dostane i vyprávění o Johance z parku a pohádka o Coletce a psovi.
Pořad připravuje a moderuje Petr Vacek.

Mláďata v Africkém safari

Čtvrtek 22. května
Slovo safari původně znamenalo loveckou výpravu do africké krajiny. Ve čtvrtek 22.5. si v Klubu Rádia Junior řekneme další významy tohoto slova a taky, kde se můžete se safari setkat v Čechách. Našim hostem bude Jana Myslivečková ze Zoo Dvůr Králové. V četbě na pokračování sledujeme příběhy Johanky z Parku a Hajaja přinese další pohádku o Coletce a psovi.
Připravuje a moderuje Veronika Hájková.

Pátek 23. května
V pátečním Klubu Rádia Junior nám Roman Víšek vytipuje, co bychom mohli dělat o víkendu. - Stačí si, holky a kluci, vybrat z jeho pozvánek na výlety nebo zajímavé akce. Dobré čtení nám zase zaručí doporučení Knižní záložky Jany Klusákové. A s Johankou z parku se vydáme za dobrodružstvím nazvaným Honička za pachatelem aneb Sliby se mají plnit. Pohádka na dobrou noc bude tentokrát o tom, jak se Coletka a pes šli vykoupat.
Připravuje a moderuje Roman Víšek.

Sobota 24. května
V sobotním Klubu Rádia Junior speciál s podtitulem Na zahradě navštívíme Botanickou zahradu v Teplicích. Od ředitele zahrady Jiřího Haagera se dozvíme, k čemu je vlastně botanická zahrada, jak a kde se shánějí nové cizokrajné květiny i jakou nejvzácnější a nejzajímavější rostlinu tu mají. Těšte se taky na dvě pohádky. Ta první bude o oslu a pampelišce a ta druhá o Coletce a psu.
Připravuje a moderuje Tereza Rašová.

Neděle 25. května
Se známkou i bez bude nedělní Klub Rádia Junior, vypravíme se spolu do zoubkovaného světa poštovních známek, dozvíme se, proč mají psi nosit svou vlastní známku a taky nás čeká známkování - je lepší známka jako číslice anebo slovní hodnocení každého žáka? Poslechneme si taky minutovou hru Hodina přírodopisu a Hajajova pohádka bude o Coletce a psovi.
Připravuje a moderuje Romana Růžičková.

Rožmberská známka
autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio