Co vás čeká v Klubu Rádia Junior?

8. květen 2014

Víte, jak vzniká med? A co všechno musíte umět, abyste mohli hrát v muzikálu? Dozvíte se v Klubu Rádia Junior, který uslyšíte každý den v 19 hodin v digitálním vysílání Rádia Junior nebo na Dvojce Českého rozhlasu.

Pondělí 12. května
Jako každé pondělí i toto se v Klubu Rádia Junior otevře Linka Důvěry. Tentokrát si budeme povídat na téma - nerozumím si s učitelem. Chcete-li se zeptat Tomáše na cokoli, co vás zajímá nebo trápí, už teď mu můžete napsat na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Dále se můžete těšit na první díl premiérového seriálu Ivony Březinové Johanka z parku a pohádku od skřítka Hajaji Na koho čekají čekanky. Teší se na vás Magdalena Šorelová.

Úterý 13. května
Kluci a holky, víte, že i vy můžete hrát v muzikálu? Ale není to tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Jak vzniká takový muzikál a co všechno musíte umět, o tom si bude v úterý 13. května v Klubu Rádia Junior povídat Magdalena Reifová se svými malými i velkými hosty z centra muzikálového herectví. Kromě toho uslyšíte druhou část z cyklu Johanka z parku, která má podtitul Noc padajících tašek aneb Babička prchá na kolečkových bruslích. A pohádka na dobrou noc bude o tom Proč rostou blatouchy u vody. Tak si určitě nenechte ujít večerní vysílání Rádia Junior nebo Dvojky Českého rozhlasu.
Připravuje a moderuje Magdalena Reifová.

Středa 14. května
Víte, jak vzniká med? Kdo je trubec a kdo dělnice? Tušíte, jak je možné stát se včelařem? Na všechny tyhle otázky odpoví ve středečním Klubu Rádia Junior včelař Evžen Báchor. Uslyšíte i Johanku z parku a pohádku na dobrou noc Proč jsou kopretiny bílé. Přivítá ho Zdeněk Novák. Poslouchejte v 19:00.
Připravuje a moderuje Zdeněk Novák.

V České republice jsou pouze dvě školy, které nabízejí obor včelař

Čtvrtek 15. května
Klub Rádia Junior bude ve čtvrtek 15. května patřit nejen zvířatům, ale i pohádkám. Do říše fantazie se vydáme se spisovatelkou a divadelní režisérkou Belou Schenkovou a rozhlasovou dramaturgyní Hajajových pohádek Zuzanou Vojtíškovou. Přečteme si další část příběhu o Johance z parku a Hajaja přinese pohádku o pomněnkách. Těší se na vás Veronika Hájková.
Připravuje a moderuje Veronika Hájková.

Pátek 16. května
Roman Víšek naplní páteční vysílání Klubu Rádia Junior pozvánkami a radami, jak zajímavě prožít nadcházející víkend. Kterou pěknou knížku vám doporučí Jana Klusáková, uslyšíte v pravidelné rubrice Knižní záložka. A u toho všeho nemůže chybět ani Johanka z parku, ale ani pohádka na dobré usínání, spaní i snění s názvem Proč jsou vlčí máky červené.
Připravuje a moderuje Roman Víšek.

Sobota 17. května
Sobotní Klub Rádia Junior nás vezme na zahradu. Na takové zahradě může vyrůst kde co, ale my se vydáme na zahradu, kde vyrostla rozhledna. Poslechneme si pohádku O víle z granátového jablka, nebude chybět pravidelná soutěž a Hajaja přijde s pohádkou Kdy vyrostla první růže.
Připravuje a moderuje Romana Růžičková.

Nůžky

Neděle 18. května
Nedělní Klub Rádia Junior má podtitul Bez střihu to nejde. A kde všude to platí? Tak například u kadeřníka, v psím kadeřnictví, v rozhlase při tvorbě Klubu Rádia Junior anebo na zahradě. Také nebude chybět minutová hra Pět prstů, nedělní soutěž a pohádka od skřítka Hajaji O modrém rozrazilu. Už teď se na vás těší střihačka Magdalena Šorelová.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio