Co vás čeká v Klubu Rádia Junior?

1. květen 2014

Co je to beatbox? A kdo získá cenu Zlatý oříšek? Dozvíte se v Klubu Rádia Junior, který uslyšíte každý den v 19 hodin v digitálním vysílání Rádia Junior nebo na Dvojce Českého rozhlasu.

Pondělí 28. dubna
V pondělní Lince důvěry Klubu Rádia Junior si budeme povídat na téma Zlobím, ani nevím proč. Chcete-li se našeho Tomáše zeptat na cokoli, co vás zajímá a trápí, už teď mu můžete napsat na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Kromě povídání se můžete těšit na další premiérový díl seriálu Když velcí byli kluci, tentokrát se seznámíme s dětstvím Julese Gabriela Verna. A nebojte se, ani skřítek Hajaja nezapomene přinést pohádku na dobrou noc.
Připravuje a moderuje Magdalena Šorelová.

Úterý 29. dubna
Víte, co je box? Víte, co je beat? A víte, co je beatbox? Jestli ne, tak určitě poslouchejte úterní Klub Rádia Junior. Majda si totiž pozvala vícemistra světa a mistra republiky Ondru Havlíka, jestli v boxu nebo beatu anebo v obojím se dozvíte 29. dubna v 19 hodin ve vysílání Rádia Junior nebo na Dvojce Českého rozhlasu. Kromě povídání o zvířatech uslyšíte i četbu na pokračování o tom, když velcí byli kluci a pohádku od skřítka Hajaji.
Připravuje a moderuje Magdalena Reifová.

Středa 30. dubna
Tramtadadá, tramtadadá – ve středu 30. dubna se v Klubu Rádia Junior dozvíme, kdo získá cenu Zlatý oříšek Rádia Junior za rok 2013. Bude to fotbalový brankář, klavírní virtuóz anebo chovatelka morčat? Nalaďte si Rádio Junior ve středu a uslyšíte. Kromě toho se můžete těšit na další premiérový díl seriálu Když velcí byli kluci, tentokrát se seznámíme s dětstvím Antoina de Saint-Exupéryho. A nebojte se, ani skřítek Hajaja nezapomene přinést pohádku na dobrou noc.
Připravuje a moderuje Magdalena Šorelová.

Čtvrtek 1. května
Klub Rádia Junior o lásce – to tu ještě nebylo. Tedy o zvířecí lásce, neboť i zvířata mají své stálé partnery a jejich vztah k rodině je hodně rozmanitý. O tom si popovídáme ve čtvrtek 1. května se zoologem RNDr. Evženem Kůsem, dlouholetým, pracovníkem Zoo Praha. Pokračujeme v četbě o tom, jaké to bylo, Když velcí byli kluci a Hajaja přinese další pohádku z knížky Františka Lazeckého Dukátová stařenka.
Připravuje a moderuje Veronika Hájková.

Labutě, láska, čistota, věrnost

Pátek 2. května
Ahojky, kluci a holky, dnešní Klub Rádia Junior si určitě nenechme ujít, protože se nám Ilja Prachař chystá vyprávět O klíči k pokladu. V desáté části cyklu Když velcí byli kluci se zaměříme na dětství Louise Daniela Armstronga. Roman Víšek nám poradí, jak si prima užít blížící se volné dny. A z pravidelné rubriky Jany Klusákové na nás zamává Knižní záložka s doporučením pěkného čtení. To všechno se prostřídá se spoustou veselých písniček 2. května v 19:00 hodin na radiojunior.cz nebo na Dvojce Českého rozhlasu.
Připravuje a moderuje Roman Víšek.

Sobota 3. května
Do prvního květnového sobotního Speciálu Klubu Rádia Junior věnovanému zahradám si přijde se Zorou Jandovou a Honzíkem Janem Špitálským popovídat mykolog Jiří Baier. Řeč bude proto pochopitelně o houbách. Ty rostou nejenom v lese a na loukách, ale i v zahradách. Dozvíme se, co dělat, když rostou i když nerostou, jak si je vypěstovat na zahrádce, na balkóně nebo třeba ve skříni. A dnešní Hajajova pohádka je o tom, Jak šípkový keř rozkvetl.
Pořad připravuje Zora Jandová. Moderují Zora Jandová a Honzík Jan Špitálský.

Neděle 4. května
Nedělní Klub Rádia Junior má podtitul: Kdo si hraje, nezlobí. Zjistíte, že to platí jak u lidí, tak i u zvířat. Navštívíme zkoušku dětí a mladých lidí z Centra muzikálového herectví, kteří nemají na zlobení vůbec čas, protože pilně zkouší představení Carpe Diem. Zeptáme se, jak si hrají gorily v pražské zoo a co dělat, aby nezlobili psi. Jak tyhle naše kamarády zabavit? Zvlášť, když s námi bydlí na sídlišti v malém bytě.
Připravuje a moderuje Šárka Fenyková.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio