Členové posádky

26. červen 2017

V soutěži Planeta R se staneš součástí vesmírné mise a můžeš pomoci posádce kosmické lodi Urania objevit nový svět. Kdo jsou lidé, se kterými teď budeš 4 týdny cestovat?

Didier Hartman – kapitán a hlavní pilot mise
Absolvent nejlepších vojenských a pilotních škol. Po tatínkovi napůl Němec a po mamince Francouz. Muž plný síly a odhodlání. Kdyby to bylo nutné, všechny zachrání. Jen s humorem je to slabší. Vtipům bohužel moc nerozumí.

Michal Souček – zástupce kapitána a navigátor
Geniální český programátor. Pro misi sestrojil nejmodernější palubní počítač všech dob, kterému důvěrně říká Arnošt a se kterým si mnohdy rozumí více než s lidmi.

Planeta R medailonky

Jurica Paličič – druhý pilot a palubní inženýr
Mistr improvizace. Nerad se drží předepsaných manuálů. Pochází z Chorvatska, má rád dobré jídlo a někdy trochu trapné vtipy. Tam, kde ostatní propadají panice, Jurica jen povytáhne obočí a najde řešení.

Planeta R medailonky

Sakku Jokinen – lékař a antropolog
Nejstarší člen posádky, kterému všichni ze zdvořilosti vykají a oslovují ho „pane profesore“. Jinak je to ale ztřeštěný Fin, rodák od jezera Kissakoski, milovník zdravé výživy a pěstitel všelijakých bylin. Této své záliby se nevzdává ani v průběhu mise.

Planeta R medailonky

Lesop Gomézová – bioložka
Pochází z Polska a celý život se věnovala vědě….asi…protože jiné záznamy o této jediné dámě posádky nemáme.

Planeta R medailonky

Palubní počítač Ernest
Erneste, mu říká jen kapitán. Všichni ostatní ho oslovují Arnošte.

Planeta R medailonky

Počítač Planeta R
Spustit audio

Pusť si video