Chystáte se na super veletrh Svět knihy? My tam budeme taky!

30. duben 2019

Baví vás příběhy a dobrodružství? Hltáte knížky, komiksy, nebo třeba rádi posloucháte naše pohádky a četby na pokračování? Pak je veletrh Svět knihy místo právě pro vás! Rádio Junior se na pražské výstaviště vypraví ve čtvrtek 9. května a máte se samozřejmě na co těšit.

Rádio Junior si v rámci letošního, v pořadí již 25. ročníku veletrhu Svět knihy připravilo nabitý program. Potkáte nás ve výstavním prostoru Českého rozhlasu v pravém křídle holešovického výstaviště v Praze, a to ve čtvrtek 9. května od 10:00 do 12:00. A pokud byste to náhodou dopoledne nestihli, mějte se na pozoru i v odpoledních hodinách, kdy se v areálu na supertajnou výzvědnou misi vydají Síma a Adélka z pořadu Správná desítka.

Od 10:00 se můžete těšit na divadelní komedii Rádia Junior Jak (ne)dělat rádio, která vtipnou a zábavnou formou seznamuje diváky s rozhlasovými profesemi. Ti odvážnější se do představení mohou dokonce zapojit. Vyzkoušejí si například natáčení rozhlasové hry nebo ankety či práci zprávaře. V rolích velkých i malých se představí Jirka Kohout a Tomáš Vacek.

V 11:00 pak začíná beseda s tvůrci (nejen) knížek pro děti. Jaký je rozdíl mezi psaním nebo ilustrováním knih pro děti a dospělé? A co třeba mezi divadelním, filmovým a rozhlasovým scénářem? Dětské moderátorky Síma a Adélka ze Správné desítky a knižní agentka Amy si pozvaly hosty „z druhé strany barikády“. S autory a ilustrátory bude řeč nejen o knížkách, ale i spoustě dalších věcí.

Těšit se můžete například na spisovatelku Hanu Lehečkovou, která kromě knížek píše i rozhlasové nebo filmové scénáře a divadelní texty. Z vysílání Rádia Junior si můžete pamatovat například pohádkový seriál Vesmírné putování komety Julie. Jak důležité jsou pro vyprávění příběhů obrázky nebo dokonce loutky, to pro změnu prozradí Galina Miklínová, ilustrátorka a režisérka animovaného filmu Lichožrouti. O příbězích plných historických dobrodružství a kouzelných světů pak povypráví spisovatelka Veronika Válková, učitelka ale také spisovatelka, která své fantasy knížky vydává pod jménem Adam Andres.

Spustit audio