Cestování nás baví

29. květen 2015

Desetidílná série plná vyprávění, říkanek, pohádek a hudby – Cestování nás baví. Pojďte s námi cestovat, nebudete litovat!

Dozvíte se, jaké to je být obklíčen skoro půl milionem tučňáků na Antarktidě. Prozradíme vám, jak se podařilo jednomu cestovateli uniknout tlupě lupičů na motorkách ve Vietnamu. Uslyšíte, jak si českého poutníka spletli lidé v Turecku s nebezpečným teroristou a jak české cyklisty zatkli policisté v Číně.

Možná budete překvapení, že českému motorkáři, který objel celý svět, stačily někdy k jídlu jen plesnivé rozinky. Povíme vám, proč tanečnice v Indonésii koulejí očima, a proč někteří Afričané jezdí za českým lékařem na trakaři. Vydáme se také po stopách hmyzu – a to třeba až do Jemenu. A dokonce budeme s fotoaparátem v ruce sledovat lední medvědy na Špicberkách.

Celou cestu vám bude svým povídáním zpříjemňovat trabant Egu. Malé žluté autíčko, které si splnilo svůj velký sen. Vyrazilo na daleké cesty, i když skoro nikdo nevěřil, že to zvládne. Ale Egu dokázal, že když se opravdu chce, tak to prostě jde! Pojeďte s námi i vy, holky a kluci!

Vždyť svět je kulatý jak míč, tak neváhej a poznej ho s námi blíž! Každou neděli v 9 hodin.

Za Rádio Junior se na vás bude těšit Petra Lazáková.

autor: pma
Spustit audio