Canicross je sport pro psa a jeho páníčka. Více o něm v Klubu Rádia Junior

31. leden 2018

Canicross, triatlony, coursing, lovecká kynologie -víte, o čem bude čtvrteční zvířecí Klub? No přece o psech sportovcích! Daniel zná jednotlivé psí sporty na vlastní kůži a taky potvrdí, že kdo sportuje, ten nezlobí! A do studia přijde představit moderní sportovní disciplíny i s dcerou Matyldou a pitbullem Kildou. Poslouchejte nás ve čtvrtek 1.2.2018 v 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce.

Canicross je druh terénního sportu se psem, kdy je jeden nebo i více psů napojeno lanem na svého běžce-vůdce. Je to kromě jiného také způsob, jak se se svým psem více sblížit a o to jde ve vztahu člověka a psa především. Doba, kdy byl pes přivázaný k boudě na dvorku jako hlídač, je už dávno pryč, dneska umíme psí schopnosti ocenit úplně jinak. Pes se stal parťákem a jeho schopnosti nám dodávají sílu a energii. Canicross vymysleli majitelé psů, kteří mají opravdu hodně energie, a proto by se do něj měli pouštět hlavně akční lidi.

Jestli se chceš dozvědět víc, poslouchej čtvrteční Klub Rádia Junior s Veronikou Hájkovou. Už teď se můžeš na cokoliv ptát na emailu radiojunior@rozhlas.cz. Poslouchej náš Klub Rádia Junior v úterý 1.2.. od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Naladit si nás můžeš zde.

A mezitím se podívej na video třináctileté Matildy Ježkové, která se canicrossu věnuje už dva roky. Ona a její fena Kaisa mají za sebou zatím 20 závodů a je vidět, že se jim daří. Ve všech to pro ně cinklo zlatě. :-)

Spustit audio