17.7.: Planeta R je na dosah a první úkol Etapy 3 taky!

17. červenec 2017

Konečně je Planeta R na dosah ruky a na otisk nohy. Už brzy se naše posádka poprvé projde po jejím povrchu. Buďte při tom - můžete být svědky velkých vědeckých objevů! Posádka lodi Urania a vy jste první pozemšťané, kteří něco takového mohou prožít.

První kontakt posádky s Planetou R je provázen velkým překvapením. V místě, které se zdálo pusté, se skutečně objevil život. Ale jaká forma? Voláme opět náš tým soutěžících! Poslouchejte popis podivné rostliny a zkuste určit, z jakých pozemských rostlin je složená.

Listy má do čtyřlístku. Vypadají jako listy jedné velmi jedovaté rostliny, jejíž plod vzdáleně připomíná borůvku. Ale pozor! Opravdu netrhat a opravdu nejíst!! To vám řekne každý učitel i rodič. Květ této mimozemské rostliny mají ve znaku Skauti. A plodem je nažka s padáčkovitým chmýřím - kytku se stejnými plody najdete na planetě Zemi na jaře na každé louce a holky si z ní rády pletou věnečky.

Vaším úkolem je zapsat si do deníku mise tři pozemské rostliny, ze kterých pochází listy, květ a plody této rostliny z Planety R.

Chceš hrát Planetu R a pomoct vesmírné posádce na její misi? Soutěž běží od 3.7. – 30.7. a zapojit se můžeš kdykoliv!

1) Vytiskni si deník mise. Návod nalezneš zde.


2) Poslouchej zadání úkolů každé pondělí, středu a pátek. Na Radiožurnálu v 15:40 nebo na Rádiu Junior v 17:10. Zadání najdeš i v našem kalendáři zde.

Další informace a pravidla hry nalezneš na www.radiojunior.cz/planetar

Spustit audio

Pusť si video